Data: 03 Ianuarie 2025
Cat costa un Balayage?
Cuprins:
2.1 Care sunt etapele standard in obtinerea unui balayage?
2.2 Cum se ajunge la look-ul final de balayage?
2.3 Ce factori pot influenta procesul de colorare in tehnica balayage?
3.1 Pretul de baza - cat este si ce implica?
3.2 Ce factori pot influenta pretul final al unui balayage?
Ce este balayage?
Balayage este o tehnica de vopsire a parului realizata de catre stilist direct cu mainile, pentru a realiza suvite de diferite nuante creand o gradatie naturala de la culoarea radacinilor spre varfuri. Cu alte cuvinte, este o tehnica de colorare a suvitelor fara a folosi folie sau casca, talentul si viziunea coloristului fiind cele care vor da rezultatul final. Iar acesta este, in cazul unui balayage bine facut, o tranzitie a culorilor cu aspect natural si un par ce arata de parca a fost usor “sarutat de soare”.
Exista, desigur, stiluri diferite de aplicare, ce produc rezultate usor variate, dar principalul motiv pentru care balayage a devenit atat de popular este ca permite coloristilor sa selecteze manual suvitele de par pe care doresc sa le evidentieze. Aceasta personalizare ofera, practic, ocazia ca fiecare clienta sa beneficieaze de o culoare personalizata, care sa ii flateze trasaturile, tonul pielii si aspectul parului.
In ceea ce priveste combinatiile de culori, balayage ofera posibilitati nelimitate, fiind aplicat cu efecte uimitoare pe par blod, brunet, castaniu sau roscat. Este usor de inteles popularitatea acestui trend, pe care il vedem inca din 2014 in prim plan atat pe covorul rosu cat si pe Instagram.
Cum se obtine un Balayage?
Balayage este o tehnica de vopsire “libera” a parului, care incepe colorarea parului de la o oarecare distanta de radacini si se concentreaza spre mijlocul firelor si varfurile parului. De regula, culoarea se deschide mai puternic la varfuri. Firele de par care au fost acoperite cu o culoare sau cu un agent decolorant sunt invelite in folie pentru procesare.
Desi, in anumite cazuri, balayage-ul se poate obtine si fara decolorare, prin aplicarea directa a vopselei nuantatoare, in mod uzual se foloseste pudra de decolorare, ca metoda principala de realizare a suvitelor. Ideal, balayage-ul se realizeaza pe par natural, dar este posibil si pe un par vopsit, caz in care, uneori va fi necesara o decolorare totala in prealabil.
Odata realizate suvitele, dupa spalarea solutiei folosite, se poate trece la nuantarea acestora, folosind diferite tipuri de vopsea sau nuantator. Acest pas permite realizarea unor accente de lumina sau jocuri de culori care dau parului impresia de miscare si lejeritate.
2.1 Care sunt etapele standard in obtinerea unui balayage?
Primul pas si, practic, esenta unui balayage este aplicarea manuala a pudrei de decolorare. Stilistul va alege diferite intensitati si lungimi de aplicare, pentru a obtine acea trecere graduala de la culoarea inchisa a radacinilor la luminozitatea varfurilor.
Dupa trecerea timpului de actionare este necesara indepartarea produsului prin samponare si se recomanda si aplicarea unei masti sau a unui tratament, care sa dea suplete parului si sa il hraneasca.
In functie de istoricul si starea de sanatate a parului dumneavostra, este posibil ca stilistul sa recomande si tratamente profesionale speciale de protectie si regenerare, precum Replex, WellaPlex, Liquid Hair sau vestitul K18, care a fost popularizat intens de Kim Kardashian, dupa ce a trecut de la brunet la blond intr-un timp foarte scurt.
Odata suvitele realizate, optional, acesta pot fi nuantate in diferite culori sau tonuri, de la roz, la castaniu, cenusiu sau chiar albastru. De obicei, clientele vin de la inceput cu o idee sau chiar un model pe care si-l doresc, iar stilistul va alege si va combina diferite nuante.
2.2 Cum se ajunge la look-ul final de balayage?
Dupa un nou samponat, parul este uscat cu foehnul si este, in sfarsit pregatit pentru coafat. Coafatul este operatiunea care definitiveaza aspectul incredibil al unui balayage proaspat iesit de la coafor. Balayage-ul este frumos pus in evidenta atat de o intreptare usoara o parului, dar cel mai adesea, pentru un look de catwalk, clientele aleg coafatul in valuri, care are un efect Wow garantat.
2.3 Ce factori pot influenta procesul de colorare in tehnica balayage?
In functie de ceea ce iti doresti sa obtii, un stilist experimentat va sti sa iti recomande toate procedurile si produsele necesare, luand in considere:
- Istoricul parului tau – culoarea actuala, frecventa proceselor chimice aplicate
- Sanatatea parului tau
- Structura firului de par
Cat costa un balayage? De ce difera pretul?
3.1 Pretul de baza - cat este si ce implica?
Cand intrebati la salon care este pretul unui balayage vi se va oferi pretul pentru procedura de baza – respectiv realizarea manuala a suvitelor, folosind produse de decolorare si manopera pentru nuantarea ulterioara a suvitelor realizate. La Abbate Salon se folosesc, pentru decolorare, produse Wella Professionals – pudra Blondor si L’Oreal Professionnel – Platinium sau 9 Tones, iar pentru nuantare, diverse game din brandurile Wella Professionals si L’Oreal Professionnel. Pretul include, asadar, manopera si pudra folosita, in functie de brandul ales, precum si manopera pentru nuantare.
Pretul difera in functie de lungimea parului – La Abbate exista trei niveluri de lucru: par mediu (pana deasupra umarului), par lung (pana la jumatatea spatelui) si par foarte lung (ce depaseste jumatatea spatelui).
La nivelul anului 2025, cand scriem acest articol, preturile sunt urmatoarele:
Balayage par mediu Blondor Wella - 310 lei
Balayage par lung Blondor Wella - 430 lei
Balayage par foarte lung Blondor Wella - 500 lei
Balayage par mediu L'Oreal Platinium/ 9 Tones - 330 lei
Balayage par lung L'Oreal Platinium/ 9 Tones - 460 lei
Balayage par foarte lung L'Oreal Platinium/ 9 Tones - 520 lei
3.2 Ce factori pot influenta pretul final al unui balayage?
Dupa cum scriam mai sus, pe langa decolorarea suvitelor in tehnica balayage, mai sunt necesare si alte procese, unele obligatorii – precum samponatul, pentru indepartarea solutiei de pudra, si altele optionale, dar de care rezultatul depinde in foarte mare masura.
Asadar, atunci cand “cititi” lista de preturi a unui salon, pentru a va face un calcul estimativ pentru balayage, luati in considere urmatorii pasi (intotdeauna in functie de lungimea parului dumneavoastra):
- Samponat
- Masca par
- Tratament special pentru protectia parului la decolorare (Replex, WellaPlex, Liquid Hair, K18)
- Tub/ tuburi de vopsea pentru nuantarea suvitelor
- Vopsirea radacinii, daca este cazul
- Coafat
Va invitam sa faceti acest “exercitiu” pe site-ul nostru, pentru a vedea cat va va costa un balayage in salonul Abbate preferat:
Cum se intretine parul dupa balayage?
Pentru a va bucura cat mai mult timp de un par stralucitor si a-i mentine sanatatea, folositi acasa produse profesionale de ingrijire a parului, in functie de specificul parului dumneavoastra. Gamele pentru par vopsit sau care a suferit procese chimice sunt recomandate. Ati incercat Metal Detox, de la L’Oreal Professionnel?
Cum fac o programare?
Este nevoie de un specialist pentru a-i oferi parului tau un balayage spectaculos, de aceea te invitam la Abbate. Poti face o programare chiar acum in unul din saloanele noastre! Click aici pentru contact. Te asteptam!
Adaugă comentariu