Bine ati venit! Have a nice shopping!
Beauty Salon & Shop
0

Categorii

Vezi toate articolele

Epilarea definitiva - Ce greseli sa NU faci dupa acest procedeu

Epilarea definitiva - Ce greseli sa NU faci dupa acest procedeu

Parul este o parte normala a corpurilor oamenilor, iar majoritatea persoanelor aleg sa scape de acesta, in special femeile. Daca te-ai saturat sa folosesti lama sau aparatul de ras si esti pregatita sa imbratisezi o noua metoda care te-ar putea scapa de par pentru o perioada lunga de timp, atunci epilarea definitiva este exact ceea ce cauti. Totusi, inainte de a face orice alegere ai nevoie de mai multe informatii, asa ca este momentul sa te documentezi. Trebuie sa alegi ce este cel mai potrivit pentru tine si sa te bucuri ulterior din plin de rezultate.

 

Cuprins

1.      Tipuri de epilare definitiva si cum functioneaza

1.1  Beneficiile epilarii definitive

1.2  De cate sedinte ai nevoie

2.      Ce greseli sa nu faci dupa epilarea definitiva

2.1  Care sunt rezultatele epilarii definitive si in cat timp se vad

2.2  Care sunt riscurile si efectele adverse

 

1.    Tipuri de epilare definitiva si cum functioneaza

 

Atunci cand vine vorba de epilare, exista o multime de metode care te pot ajuta sa scapi de par. Daca te-ai saturat de cele clasice precum epilarea cu lama, aparatul de ras sau ceara, atunci afla ca exista si epilare definitiva de mai multe feluri:

-       Epilare laser

-       Epilare IPL

Epilarea IPL functioneaza pe baza de lumina pulsata. Lumina este alba, compusa din mai multe culori si poate fi perceputa usor de ochiul uman. Spre deosebire de epilarea cu laser, utilizeaza un spectru mai larg de lumina cu lungimi de unda multiple. In concluzie, are mai multa energie nefocalizata in jurul parului si a zonei pielii.

Epilarea cu laser reprezinta un tip de procedura medicala care utilizeaza un fascicul de lumina concentrat pentru a te scapa de firul de par nedorit. In timpul acestei proceduri, este emisa o lumina, cu ajutorul unui laser, care este apoi absorbita de melanina, pigmentul din compozitia firului. Foliculii de par, care au aspectul unor saci in forma de tub, sunt afectati in profunzime de caldura emanata de energia luminii. Deteriorarea acestor foliculi duce la incetinirea ratei de crestere a firului sau chiar la inhibarea acesteia. Important de retinut este ca epilarea cu laser reuseste sa intarzie cresterea firelor, pe perioade tot mai lungi, insa laserul nu poate stopa definitiv aparitia parului. Pentru a avea rezultatele dorite, este nevoie de indepartari cu laser multiple, dar si tratamente de intretinere. Epilarea cu laser functioneaza cu atat mai bine cu cat exista un contrast mai mare intre culoarea parului si culoarea pielii.

 

1.1  Beneficiile epilarii definitive

 

Epilarea definitiva este eficienta pentru indepartarea parului nedorit, mai ales ca multe femei aleg o epilare definitiva inghinala pentru a scapa pe termen lung de chinul epilarii cu ceara la salon. Un lucru foarte important, si bine de retinut, este ca orice fel si tip de epilare definitiva pe care doresti sa ti-o faci este indicat sa fie la salon de catre un profesionist pentru a beneficia de cele mai bune servicii si oferte. Este un procedeu important si trebuie executat asa cum trebuie pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.

Printre beneficiile epilarii definitive se numara:

-       Precizie. Laserele se pot focusa in mod special pe parul intunecat, aspru, lasand in acelasi timp pielea inconjuratoare nedeteriorata

-   Viteza. Fiecare puls al laserului dureaza o fractiune de secunda si poate trata mai multe fire de par in acelasi timp. Laserul functioneaza pe o zona de dimensiunea unei monezi in fiecare secunda. In cazul unor arii mai restranse, precum buza superioara, tratamentul poate dura sub un minut, iar la zonele mari, cum ar fi spatele sau picioarele, procedeul poate dura si o ora.          

-       Previzibilitate. Majoritatea pacientilor se bucura de caderea parului intr-un timp destul de scurt.

In afara de pielea catifelata, neteda si de reducerea permanenta a firului de par, tratamentul cu laser ajuta si pielea sa se regenereze si sa se irite mai putin ca inainte. Acest lucru se datoreaza faptului ca tratamentul incurajeaza parul sa creasca drept.

 

1.2  De cate sedinte ai nevoie

 

Daca te-ai intrebat cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare, atunci aici vei gasi raspunsul. Nimanui nu ii place sa astepte prea mult, mai ales atunci cand este vorba despre un lucru atat de important si de entuziasmant ca epilarea definitiva. Totusi, tocmai pentru ca este un lucru important si are un proces destul de complicat in spate, poate parea o asteptare lunga. Totul depinde, bineinteles, de tehnologia pe care o foloseste aparatul pe care il utilizeaza salonul la care te programezi pentru a beneficia de epilare definitiva. In principiu, poate dura pana la 6-9 sedinte efectuate intr-un interval regulat, de obicei una pe luna, pentru ca firul de par sa nu mai apara deloc.

Probabil ca ai mai multe intrebari despre epilare definitiva, insa una dintre cele la care se gandesc femeile cel mai des este cea legata de durere. Este important sa stii ca doare in functie de zonele in care iti doresti sa utilizezi aparatul. O epilare faciala definitiva nu doare la fel de tare ca una inghinala, de exemplu. Conteaza foarte mult tipul de par din zona respectiva, iar acest lucru poate influenta si timpul de actionare a echipamentului pe pielea ta.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stii este ca nu trebuie sa te gandesti niciodata sa incerci epilarea definitiva acasa. Este un procedeu dificil, iar echipamentele folosite la saloane sunt cu mult peste cele pe care le poti utiliza tu acasa. Rezultatele finale vor fi mult mai satisfacatoare dupa o sedinta la salon, decat dupa o sedinta acasa.

 

2.    Ce greseli sa nu faci dupa epilarea definitiva

 

In primul rand, tot ce trebuie sa stii inainte de a incepe un astfel de tratament este ca rabdarea este cheia. Nu trebuie sa iti faci griji daca nu vei observa un rezultat inca din primele momente. Dureaza in jur de doua sau trei saptamani de tratament pana cand vei observa o diferenta.

O greseala pe care o fac multe persoane atunci cand se duc la epilare definitiva este sa nu se epileze/rada in zonele in care doresc tratament si sa isi lase firele de par lungi. Indicat este sa folosesti aparatul si sa scapi de par in mod obisnuit. Laserul poate reactiona cu parul de pe suprafata pieli si va provoca o anumita iritatie si un miros neplacut de par ars.

O alta greseala des intalnita dupa epilarea definitiva este aceea ca femeile aleg sa mearga la sala sau sa faca sport imediat dupa procesul de reducere a parului. Acest lucru este total gresit deoarece caldura de la laser ramane in pielea ta 24 de ore, asa ca nu ai voie sa mergi la sala, sauna sau sa faci dusuri fierbinti in perioada aceasta. Daca faci acest lucru, risti sa creezi un mediu cald si minunat pentru ca bacteriile sa se inmulteasca si sa formeze pete pe piele.

Dermatologul tau te va sfatui ce este mai bine pentru tine, dar este posibil sa trebuiasca sa eviti pe cat de mult posibil plajele si expunerea la soare inainte si dupa tratament. De asemenea, daca te bronzezi va trebui sa astepti pana se estompeaza inainte de a putea incepe din nou tratamentul. Consulta un dermatolog si verifica-ti programul, mai ales daca urmeaza sa pleci in diferite vacante, pentru a nu-ti afecta viitoarele intalniri la salon.

 

2.1  Care sunt rezultatele epilarii definitive si in cat timp se vad

 

Inainte de tratament parul tau va fi ras pentru a evita iritatiile. De obicei, in majoritatea saloanelor se foloseste o crema inainte de a incepe procedura, care se aplica cu 20-30 de minute inainte. Aceasta este folosita pentru intepatura impulsurilor laserului. Echipamentul este ajustat in functie de culoarea, grosimea si locatia parului care este taiat, precum si a pielii. Rezultatele epilarii definitive nu se vad imediat, ci in timp, motiv pentru care trebuie sa ai rabdare si sa nu crezi ca nu exista nicio schimbare. Atunci cand se utilizeaza echipamente precum laser sau IPL este afectata doar faza anagena a cresterii parului. Acesta este motivul pentru care este necesar sa ai o serie de tratamente pentru a reduce permanent cresterea parului, acest lucru fiind imposibil intr-o singura sedinta.

Diferite parti ale corpului au un procent diferit de par anagen. De exemplu, procentul este mai mare sub brate sau in zona bikini si mai mic pe brate sau picioare. Acest lucru inseamna ca timpul dintre tratamente este mai scurt, undeva la 4-6 saptamani pentru axile si bikini si 8-12 saptamani pentru alte zone. Dupa cum a fost mentionat si mai sus, vei observa rezultate abia dupa 2-3 saptamani, asa ca nu tii face griji. Cu siguranta timpul asteptat va merita.

VREI SA INCERCI EPILAREA DEFINITIVA CU LASER? ALEGE UN SALON DE INCREDERE, IN CARE SUNT FOLOSITE APARATE DE LA BRANDURI CONSACRATE.

Vezi aici oferte Abbate!

2.2  Care sunt riscurile si efectele adverse

Multe persoane se intreaba daca exista riscuri ale epilarii definitive. Este important sa stii ca exista cateva efecte secundare diferite care pot aparea dupa proces. Cele mai multe efecte secundare sunt minore si temporare. Oricine se confrunta cu efectele secundare durabile ar trebui sa consulte un medic dermatolog.

  • Roseata si iritare

Epilarea cu laser dauneaza foliculilor firelor de par vizate. Corpul reactioneaza la acest lucru si multi oameni au parte de roseata si iritare in zonele afectate. Pielea te poate furnica si este posibil sa se umfle putin. Simptomele sunt de obicei de scurta durata, iar zona afectata poate arata similar cu pielea care tocmai a suferit dupa o epilare cu ceara. Unii dermatologi folosesc un anestezic local pentru a reduce cat de mult reactioneaza pielea unei persoane la procesul de epilare definitiva.

Iritarea trebuie sa se calmeze dupa reactia initiala, de obicei in cateva ore de la tratament. Umflarea si roseata pot fi tratate cu gheata sau o baie rece.

  • Modificari ale culorii pielii

Unele persoane pot observa modificari minore de culoare in zona tratata a pielii. Poate deveni usor mai intunecata sau mai deschisa, dupa indepartarea parului cu laser. Este posibil ca persoanele cu pielea mai deschisa sa experimenteze modificari de pigmentare. Persoanele cu tonuri mai intunecate ale pielii pot fi predispuse la modificari mai usoare ale pigmentarii. Aceste schimbari tind sa se estompeze in timp, iar pielea revine la normal.

  • Leziuni oculare

Procedura de indepartare a parului implica utilizarea de lasere foarte puternice. Acest lucru inseamna ca exista riscul unei leziuni oculare grave, mai ales atunci cand se lucreaza pe fata unei persoane. Atat persoana care primeste tratamentul, cat si cel care executa procedura ar trebui sa poarte echipament de protectie pentru ochi pentru a preveni ranirea in timpul procedurii.

  • Risc de infectie a pielii

Ca si in cazul altor metode cosmetice de indepartare a parului, deteriorarea foliculilor de par cu ajutorul unui laser poate crea un risc de infectie. Zona afectata trebuie tratata ca o rana in timp ce se vindeca. Oamenii ar trebui sa raporteze orice semne de infectie unui dermatolog. In cele din urma, nu ar trebui sa aplice creme antibiotice fara prescriptie medicala pe suprafete intinse ale pielii, daca apare o infectie.

 

Procedeul de epilare definitiva este unul complex si din ce in ce mai cautat in zilele noastre. Multe femei aleg sa incerce aceste echipamente pentru a scapa de firele de par de pe toata suprafata corpului sau doar din anumite zone. Daca te-ai hotarat si tu sa faci un astfel de pas si sa incerci epilarea definitiva, atunci nu uita sa tii cont de sfaturile mentionate mai sus si sa ai rabdare pentru a vedea rezultatele finale extraordinare. Daca iti doresti ca totul sa se desfasoare in parametri optimi si tu sa beneficiezi de cele mai bune servicii, atunci alege un salon pe masura care sa iti aduca cea mai frumoasa experienta.

 

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum
Articole de Blog
Saloane Abbate

24 ANI DE EXPERIENTA

 

8 SALOANE DE INFRUMUSETARE

 

Afla mai multe…

 

Abonare newsletter
Produse Noi