Data: 24 Noiembrie 2022
Laminarea sprancenelor – Cum obtinem aspectul de sprancene dese si naturale?
Cuprins:
1. Care sunt beneficiile laminarii sprancenelor?
2. Cum ne pregatim pentru laminarea sprancenelor?
3. Cum decurge procesul de laminare a sprancenelor?
4. Exista riscuri ale procesului de laminare sprancene?
5. Cat costa laminarea sprancenelor?
6. Cum arata ingrijirea dupa laminarea sprancenelor?
Se spune ca sprancenele sunt „rama” fatei; ele incadreaza chipul si ii scot in evidenta trasaturile. Am putut observa, in ultimii ani, cum sprancenele si-au castigat un rol important in conturarea si makeup-ul fetei, revenind in trend sprancenele groase, cu forme cat mai apropiate de aspectul natural. Stilizarea sprancenelor a devenit un pas obligatoriu in machiajul zilnic, iar nevoia de a avea sprancene perfecte a dus la apartia mai multor tehnici de corectura sau reconstructie a acestora, precum microblendingul sau tatuajul.
O astfel de solutie pentru a obtine sprancene dense, orientate vertical, cu efect semi-permanent de „proaspat periate”, este laminarea.
Daca ai sprancenele prea subtiri, firele iti cresc in directii de „nestapanit”, ai fost „victima” erei pensarii excesive, atunci laminarea poate fi solutia pentru tine. Vom vorbi, mai departe, despre beneficiile, riscurile, intretinerea si costurile acestei proceduri.
Ce este laminarea sprancenelor?
Laminarea sprancenelor este un tratament de texturare a parului sprancenelor. Folosind o solutie chimica speciala, ce inmoaie foliculul de par, tehnicianul remodeleaza orientarea firelor, aranjandu-le intr-o forma plina, definita si cu aspet de „perfect periat”.
Care sunt beneficiile laminarii sprancenelor?
Principalul beneficiu al sprancenelor laminate este, desigur, aspectul lor. „Cand este facuta corect, sprancenele se vor intinde intr-o forma mai placuta din punct de vedere estetic, sprancenele aratand mai pline si mai ridicate.”
Pe langa netezirea firelor de par, se pot si remodela putin sprancenele in timpul laminarii; de exemplu prin ridicarea arcului sau coborarea cozii pentru a obtine forma dorita.
Sprancenele, nu numai ca arata grozav dupa laminare, dar sunt si mai usor de gestionat. Pentru ca forma obtinuta prin laminare se mentine pana la 6 – 8 saptamani, ceea ce face permite o intretinere zilnica redusa.
Spre deosebire de alte tratamente pentru sprancene, inclusiv microblading, acest tratament este non-invaziv si nu este permanent, ceea ce il face o optiune excelenta pentru multi oameni care nu doresc o actiune ireversibila asupra aspectului lor.
Cum ne pregatim pentru laminarea sprancenelor?
Inainte de intalnirea cu specialistul in sprancene, este important sa stii cum trebuie sa te pregatesti.
Evitati retinolul, alfa hidroxiacizii (AHA) si alte produse exfoliante de ingrijire a pielii cu cel putin 48 de ore inainte de programare, deoarece acest lucru poate provoca o reactie cu solutia de laminare chimica, ducand la o reactie nedorita a pielii. De asemenea, tehnicienii pentru sprancene recomanda sa eviti penserea, tatuarea sau epilarea cu ceara a sprancenelor inainte de programare.
Daca stiti ca aveti pielea ultra-sensibila sau ati reactionat anterior la vopseaua de par, este o idee buna sa faceti un test de plasture inainte de programare. Spre deosebire de alte servicii de infrumusetare, laminarea nu necesita un test de plasture, asa ca o alergie nu va fi cunoscuta pana cand solutia nu este aplicata pe sprancene.
Anuntati tehnicianul pentru sprancene daca aveti vreo afectiune a pielii (inclusiv psoriazis si eczeme), daca ati fost sensibil la anumite substante chimice in trecut, daca aveti vreo afectiune a ochilor sau daca aveti in prezent arsuri solare.
Cum decurge procesul de laminare a sprancenelor?
Pasul 1:
In primul rand, veti fi condus la un scaun inclinat sau pat cosmetic, unde va veti simti confortabil, iar specialistul va incepe sa curete zona pentru a se asigura ca este lipsita de machiaj, uleiuri sau bacterii. In continuare, vor aplica o crema de relaxare, care provoaca o reactie la legaturile disulfuroase din sprancenele tale, care tine impreuna lanturile de proteine (keratina) din firele noastre de par. Acest lucru inmoaie firele de par, facandu-le flexibile pentru a modela forma dorita. Tehnicianul poate aplica o folie de plastic peste firele de par pentru a accelera acest proces.
Pasul 2:
Acesta este lasat sa se prelucreze timp de aproximativ cinci minute (acest lucru depinde de grosimea firelor de par) si apoi este indepartat si se aplica o crema de fixare. Aceasta crema este numita crema „neutralizatoare”, „reforma” sau „intaritoare” si, in esenta, aseaza parul in noua sa forma, reformand parul si lanturile sale de keratina. Aceasta crema se lasa inca cateva minute, iar tehnicianul perie parul in pozitie.
Pasul 3:
Dupa ce sprancenele sunt fixate, unor tehnicieni le place sa indeparteze firele de par ramase. Nu se recomanda taierea firelor de par, decat daca exista fire extrem de lungi si vizibil deplasate.
Pasul 4:
Odata ce toate acestea sunt finalizate, un gel hidratant este indicat. De asemenea, folosirea unui gel de fixare post-procedura este necesar pntru mentinerea rezultatului.
Exista riscuri ale procesului de laminare sprancene?
Datorita substantelor chimice utilizate in timpul procesului, pot exista unele dezavantaje ale tratamentului. Laminarea sprancenelor poate avea un efect daunator asupra starii generale a firelor de par, pe termen lung, mai ales daca laminarea este integrata intr-un regim de frumusete continua.
Exista posibilitatea supraprocesarii firelor de par in timpul laminarii, mai ales daca este ceva ce faceti in mod regulat si/sau daca produsele folosite nu sunt profesionale.
Consecinta sprancenelor deteriorate poate cauza exact ceea ce urmareste laminarea sa repare: sprancene uscate, nestapanite, cu aspect zbarlit.
Din acest motiv, se recomanda ca laminarea sprancenelor sa se faca din cand in cand, si nu regulat. Este foarte important sa nu se foloseasca abuziv. De asemenea, este impotant ca tehnicianul sa fie bine pregatit, pentru ca o cantitate necorespunzatoare de substanta folosita poate afecta rezultatul obtinut.
Procesul nu este dureros si nici invaziv. Intrucat pielea pleoapei este mai subtire si mai delicata, prin procese repetate de laminare a sprancenelor, poti ajunge sa dezvolti o sensibilitate in zona pleoapelor. In cazuri rare, pot aparea eczeme, mancarime sau piele uscata.
Laminarea sprancenelor se poate face acasa?
Multe tratamente de infrumusetare sunt facute de catre profesionisti dintr-un motiv! Inclusiv laminarea sprancenelor.
Exista si kituri de laminare pentru utilizare acasa. Insa, trusele de acasa nu sunt la fel de puternice ca trusele profesionale, cu toate acestea, formularile au inca potentialul de a deteriora parul sprancenelor pe termen lung, mai ales daca sunt facute incorect. Ca sa nu mai vorbim ca nu este niciodata o idee buna sa folosesti substante chimice cu care nu ai fost instruit atat de aproape de ochi.
Cat costa laminarea sprancenelor?
In general, costul laminarii sprancenelor variaza in functie de locatia salonului, nivelul de calificare a stilistului si kitul de produse folosite. La Abbate salon, serviciul de laminare sprancene costa 150 lei si este disponibil in saloanele Abbate 13 Septembrie 222, Ghencea, Dorobanti si Lizeanu.
Cum arata ingrijirea dupa laminarea sprancenelor?
Ingrijirea ulterioara este un pas important in succesul procesului de laminare. Neglijarea acestui pas poate anula munca grea pe care a facut-o tehnologia sprancenelor, ceea ce inseamna o pierdere totala de bani si timp din partea ta.
Prima recomandare este sa se evite udarea sprancenelor timp de 24 ore. Puteti spala zona, dar cu grija, sa nu ajunga apa si pe sprancene.
Dupa trecerea acestor 24 ore, este necesara hidratarea zonei, cu un ulei vegetal, precum uleiul de ricin.
Pentru fixarea rezultatelor, se recomanda folosirea unui gel special pentru sprancene, precum si perierea usoara a sprancenelor, in fiecare dimineata.
In concluzie, laminarea sprancenelor este un tratament excelent si o alternativa non-invaziva la microblading pentru acel aspect natural, definit, cu intretinere minima. Dar, din cauza substantelor chimice implicate in proces, poate fi destul de dur pentru sprancenele tale, daca optezi pentru o utilizare continua si o ingrijire necorespunzatoare - cu potentialul de a le supraprocesa, rezultand fire de par uscate si dezordonate. Din acest motiv, se recomanda sa apelati intotdeauna la un specialist si, daca va simtiti ca parul se usuca, atunci ramaneti numai la tratamente ocazionale.
Adaugă comentariu