Data: 19 Octombrie 2021
Aspectul ochilor poate schimba complet infatisarea de ansamblu a intregii fete. Acestia sunt importanti pentru comunicarea nonverbala. De aceea, privirea celorlalti „cade” in mod inevitabil pe ei.
Una dintre partile zonei ochilor pe care multe persoane pun accent sunt genele. Aspectul acestora contribuie la schimbarea intregii infatisari si, de aceea, multe femei pun accent pe gasirea machiajului care le pune cel mai bine in valoare.
Cu cat sunt mai lungi, cu cat acestea accentueaza mai bine ochii, cu atat le imbunatatesc aspectul si te ajuta sa transimti mai multe prin intermediul privirii. Aplicarea de mascara ramane o optiune populara pentru multe femei in vederea obtinerii unui aspect bogat al genelor. Daca pui pret pe naturalete, este posibil sa iti surada ideea de a-ti lamina genele.
Laminarea este o metoda de a obtine un efect amplificat, fara a petrece mult timp zilnic pentru machierea ochilor.
Cuprins
1. Ce inseamna laminarea genelor si in ce consta procedeul?
1.1. Cum decurge procesul de laminare a genelor?
1.2. Ce indicatii trebuie sa urmez dupa laminarea genelor si cat tine efectul?
2. Despre genele laminate - de ce sa apelezi la aceasta procedura
3. Avantajele si dezavantajele laminarii genelor - prin ce se deosebeste fata de extensii
1. Ce inseamna laminarea genelor si in ce consta procedeul?
Procedura laminarii genelor este inovativa, non-invaziva si dureaza in jur de 40 de minute. Aceasta presupune patru etape, in cursul careia se aplica solutii pigmentate cu efect de:
- lifting (genele sunt fixate cu niste elemente de silicon si intoarse);
- fixare (prin intermediul unei creme speciale care ofera volum);
- colorare (printr-un pigment negru, care sa acopere nuanta naturala a genelor);
- hidratare (ulei cu keratina, care ofera un plus de volum).
Daca te intrebi daca ar trebui sa urmezi procedura de laminare a genelor acasa sau la salon, este important de stiut ca efectuarea acesteia acasa nu este recomandata, ci este indicat sa apelezi la servicii profesionale. Astfel, poti afla pas cu pas toate informatiile despre acest proces, pentru a decide cum poti obtine cele mai bune rezultate. Verifica si portofoliul salonului la care doresti sa mergi, pentru a-ti face o parere despre ce rezultate vei obtine.
1.1. Cum decurge procesul de laminare a genelor?
Procedura de laminare nu este dureroasa, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca vor aparea efecte negative asupra ochilor. Se produc, uneori, alergii la unele ingrediente din solutiile folosite, dar acestea sunt rare, intrucat produsele utilizate au o rata de toleranta foarte mare. Acest risc exista in cazul oricaror solutii pentru ingrijire pe care le folosesti acasa sau la salon.
Iata la ce sa te astepti in legatura cu desfasurarea procedurii:
1. Mai intai, expertul va discuta cu tine in legatura cu forma pe care doresti sa o obtii si asteptarile pe care le ai. Esteticianul va evalua starea genelor tale. Va lua in considerare cat de lungi sunt, cat de curbate sunt si cat de deteriorate sunt;
2. Dupa aceea, urmeaza curatarea zonei ochilor si aplicarea unor elemente de silicon, care permite intoarcerea genelor si fixarea lor cu un adeziv. Alegerea formei de silicon depinde de efectul pe care doresti sa-l obtii. Se poate realiza o curbare mai accentuata sau un look mai natural. Formele mai mici sunt folosite pentru efecte intense. Va trebui sa tii ochii inchisi pe toata durata tratamentului, odata ce e aplicata forma de silicon;
3. Genele sunt separate una cate una, pentru obtinerea unui efect uniform. Mai apoi, se aplica o solutie de lifting, cu rolul de a face genele sa se muleze pe forma de silicon, precum si o lotiune pentru fixare, care stabileste forma dorita. Aceasta se aplica de la radacina genelor pana la jumatate cu o periuta speciala (pentru a nu risca sa se rupa varfurile) si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Timpul depinde de tipul firului de par si de caracteristicile genelor fiecarui client. Nu vei simti nicio durere, dar poate aparea, la unele persoane, o usoara usturime inspre radacina genelor.
Acest procedeu poate fi insotit (sau nu) de o vopsire a genelor, mai ales daca firele de par sunt deschise la culoare. Nuantele variaza de la maro natural pana la negru intens, in functie de culoare ochilor si a pielii.
La final, trebuie aplicat un ser special pentru ingrijirea corespunzatoare, dupa ce a fost indepartat siliconul si zona ochilor a fost curatata cu apa sau cu demachiant.
Cat dureaza laminarea genelor?
Procesul propriu-zis de laminarea a genelor dureaza intre 40 de minute si o ora. Sunt necesare mai multe sedinte pentru un efect corespunzator. Poti sa iti laminezi genele chiar daca sunt foarte scurte, dar, in general, ar trebui sa aiba o lungime de cel putin 4 mm.
Precautii
Este indicat sa discuti la salon cu persoana care urmeaza sa iti lamineze genele si sa mentionezi daca ai anumite probleme cu ochii, precum sindromul ochiului uscat. In general, este recomandat sa te gandesti cu precautie la orice proces care implica ingrediente chimice asupra ochilor, daca te afli intr-una dintre urmatoarele situatii, cand ochii sunt mai sensibili decat in mod normal:
- esti insarcinata;
- iei medicamente pentru probleme ale ochilor;
- ai facut o operatie cu laser pentru probleme refractive.
De asemenea, cu o saptamana inainte de vizita la salon, e indicat sa nu mai folosesti anumite articole pentru ingrijirea tenului in zona ochilor. Astfel, nu risti ca pielea din jurul ochilor sa fie prea sensibila la ingredientele din produsele pentru laminare.
Iata ce creme si produse pentru ten sa nu mai folosesti inaintea acestei proceduri:
- retinoizi;
- exfolianti chimici;
- tratamente pentru pete;
- geluri de curatare si demachiere dure;
- scrub-uri faciale.
1.2. Ce indicatii trebuie sa urmez dupa laminarea genelor si cat tine efectul?
Dupa ce ai trecut prin procesul de laminare, e important sa urmezi indicatiile expertului. Nu trebuie sa:
- aplici mascara timp de 48 de ore dupa procedura;
- sa atingi genele timp de o zi;
- sa aplici apa pe gene timp de 48 de ore;
- sa dormi in pozitii in care atingi perna cu fata, ceea ce poate face genele sa isi piarda forma.
Dupa aceasta perioada, poti folosi un ser special de hidratare, pentru a mentine efectul cat mai mult timp. Pentru curatarea machiajului din zona ochilor, poti folosi demachiante pe baza de apa micelara, pentru o indepartare eficienta a reziduurilor, care nu afecteaza calitatea genelor laminate. Evita, pe cat posibil, produsele pe baza de uleiuri, care pot sa reduca efectul de curbare si fac ca stratul laminat al genelor sa se deterioreze mai usor.
Un alt aspect de luat in considerare este si faptul ca trebuie sa eviti ondulatorul in primele zile dupa procedura si chiar atunci cand efectul curbat al genelor incepe sa scada de-a lungul saptamanilor. Genele pot fi sensibile dupa procedura, iar cest dispozitiv special le poate dauna.
De asemenea, e recomandat sa nu atingi cu degetele genele dupa procedura si de-a lungul mentinerii efectului de laminare. Cand atingi genele, uleiul si murdaria de pe degete reduc formula de laminare si slabesc rezistenta genelor la radacina, ceea ce poate duce la diminuarea rapida a efectului de curbare. Trebuie evitat contactul si cu mascara, asa ca foloseste-l doar cand doresti neaparat sa obtii un aspect accentuat.
Cat timp tine efectul de laminare a genelor?
Efectul dureaza de la o luna si jumatate pana la doua luni, in functie de numarul de sedinte realizate. La salon ti se dau toate informatiile necesare pentru a obtine aspectul dorit, precum si detalii despre cat costa o laminare de gene. Saptamanile in timpul carora se mentine efectul coincid cu ciclul de crestere a genelor. Pentru ca perioada de cresterea difera, s-ar putea ca aspectul laminat sa tina mai mult sau mai putin timp.
Este important sa lasi sa treaca suficient timp inainte de noua laminare, odata ce ai obtinut efectul dorit dupa o sedinta sau mai multe. Astfel, te asiguri ca genele au timp sa se refaca dupa procedeu. Intre vizitele la salon, aplica un ser special pentru ingrijire, pentru ca firele de par sa fie hidratate si rezistente.
2. Despre genele laminate - de ce sa apelezi la aceasta procedura
Genele laminate sunt potrivite pentru oricine doreste sa obtina un aspect diferit al infatisarii faciale.
Acestea se potrivesc mai ales daca ai genele scurte, subtiri, decolorate sau fara volum, pentru ca laminarea creeaza un efect de lungire, intarire si curbare. In plus, poti opta si pentru vopsire, astfel incat sa ai gene mai vizibile, daca, in mod natural, ele au nuante deschise.
Multe persoane aleg sa-si lamineze genele si pentru ca sunt predispuse la alergii cauzate de folosirea mascarei, dar doresc, totusi, sa puna in valoare zona ochilor.
De asemenea, este o optiune populara pentru femeile care nu mai vor sa poarte extensii din diferite motive, mai ales pentru ca sunt greu de intretinut si necesita mult timp pentru vizitele la salon. Tot din cauza timpului insuficient este ideala laminarea si atunci cand te machiezi in fiecare zi, dar ai un stil de viata grabit, care nu iti permite sa aloci mult timp acestui lucru.
Laminarea e potrivita pentru tine, mai ales daca pui pret pe mentinerea unui aspect natural cu usurinta, atunci cand alegi machiajul zilnic.
In plus, apeleaza la acest procedeu si daca genele tale cresc in jos si devin incomode sau daca ai genele prea lungi, ceea ce te impiedica sa porti ochelarii in mod confortabil.
Ingredientele din produsele de fixare sunt, in general, sigure, asa ca riscul de alergii este scazut. Solutiile utilizate contin uleiuri hranitoare si vitamine. De aceea, stimuleaza produtia de colagen si cresterea naturala a genelor. Printre acestea, se numara si vitamina B5, care are un rol important pentru regenerarea structurilor de keratina ale parului, facand firele de par mai stralucitoare si sanatoase.
3. Avantajele si dezavantajele laminarii genelor - prin ce se deosebeste fata de extensii
Procedura are efecte vizibile pentru orice nuanta si textura a genelor. Printre beneficiile laminarii genelor se numara si faptul ca nu are efecte negative, pentru ca sunt utilizate produse profesionale, cu ingrediente de inalta calitate.
Genele raman arcuite si voluminoase intre 5 si 8 saptamani, dupa patru sedinte succesive. Aspectul nu se deterioreaza dupa demachiere sau dupa contactul cu apa, asa ca poti face toate activitatile preferate, fara grija ca genele sa isi schimbe infatisarea.
Laminarea este potrivita si daca doresti doar o ingrijire de lunga durata a acestora. De aceea, firele de par nu se mai rup si este favorizata cresterea. De asemenea, daca doresti un aspect natural al genelor voluminoase, laminarea este mai indicata decat folosirea de mascara.
Laminarea sau aplicare de extensii?
Extensiile au fost pentru mult timp o optiune preferata a femeilor care doresc gene voluminoase si inca nu si-a pierdut din popularitate. Cele sub forma de benzi ofera un look spectaculos, potrivit pentru ocaziile speciale, iar cele aplicate fir cu fir permit obtinerea unui aspect mai natural, pentru viata de zi cu zi.
Laminarea permite, de asemenea, obtinerea unei infatisari naturale, fara nevoia de a folosi mascara, imbunatatind aspectul firelor de par naturale. Aceasta e potrivita si daca consideri ca extensiile, sub orice forma ar fi, ofera un efect prea accentuat fata de ce iti doresti.
Laminarea poate oferi un aspect de la cel mai apropiat de aspectul natural al genelor tale, pana la unul care aduce aminte de cele mai bogate tipuri de extensii. Daca doresti un look de seara, poti aplica fara probleme mascara peste genele laminate.
In plus, nu mai trebuie sa pierzi timp aplicand si intretinand extensiile, avand in vedere ca e nevoie de vizite aproape saptamanale la salon pentru a mentine aspectul si calitatea acestora. De asemenea, eviti riscurile care exista intotdeauna de degradare a genelor, in ciuda ingrijirii corespunzatoare.
Laminarea difera si fata de permanentul pentru gene, care era popular in trecut. Efectele celor doua sunt similare, insa pentru laminare sunt folosite solutii mai putin dure, care nu afecteaza negativ firele de par.
Prin urmare, poti apela cu incredere la servicii profesionale de laminare a genelor, pentru a obtine look-ul perfect. Procedeul este adaptat cerintelor tale, fie ca doresti sa ai gene spectaculoase sau cu aspect natural si ingrijit. Astfel, poti pune in valoare caracteristicile individuale ale genelor tale, chiar daca sunt scurte sau fragile, fara nevoie de a merge la salon des, cum este in cazul intretinerii extensiilor.
Sursa foto: Shutterstock.com
Adaugă comentariu