Bine ati venit! Have a nice shopping!
Beauty Salon & Shop
0

Categorii

Vezi toate articolele

Microdermabraziunea:‌ ‌procedura‌ ‌exfolianta‌ ‌care‌ ‌iti‌ ‌ reda‌ ‌stralucirea‌ ‌tenului

Microdermabraziunea:‌ ‌procedura‌ ‌exfolianta‌ ‌care‌ ‌iti‌ ‌ reda‌ ‌stralucirea‌ ‌tenului

Pentru ca tenul sa ramana intinerit si luminos, este necesara urmarea tuturor pasilor dintr-o rutina de ingrijire: curatare, tonifiere, exfoliere, hidratare, protectie UV. Daca sari peste un singur pas, tenul tau nu va fi multumit. Exfolierea e

 

Multe persoane au auzit in treacat despre microdermabraziune, dar nu au fost indeajuns de curioase incat sa se intereseze despre beneficiile pe care le poate aduce. La fel de multe persoane nu cunosc diferenta dintre aceasta procedura si peelingul chimic sau microneedling. Ei bine, in acest articol iti vom spune tot ce trebuie sa stii despre microdermabraziune: de la tipurile de ten pentru care este potrivita, pana la contraindicatii si cum se diferentiaza de celelalte proceduri de exfoliere de la salon.

 

Cuprins

 

1. Microdermabraziune sau microdermaabraziune
2. Microdermabraziunea faciala
    2.1 Ce este microdermabraziunea?
    2.2 Cum se face microdermabraziunea?
    2.3 Tratamentul facial - microdermabraziunea
    2.4 Microdermabraziune - beneficii
    2.5 Efectele microdermabraziunii
            2.6 Microdermabraziunea si punctele negre
    2.7 Microdermabraziunea si acneea 
    2.8 Cate sedinte de microdermabraziune sunt necesare?
    2.9 Mai multe despre microdermabraziune
3. Microdermabraziune corporala 3.1 Microdermabraziune pentru vergeturi
4. Tratament microdermabraziune vs peeling chimic
5. Tratament microdermabraziune vs microneedling
6. Microdermabraziune - inainte si dupa sedinta
6.1 Microdermabraziune - rezultate
7. Microdermabraziune - contraindicatii
    7.1 Microdermabraziunea vara

 

1. Microdermabraziune sau microdermaabraziune?

 

Desi poate iti vine mai natural sa pronunti si sa scrii „microdermaabraziune”, termenul corect folosit de catre specialisti este „microdermabraziune”, cu un singur „a”.

Numele este compus din termenii:

„micro”

„derm”

„abraziune”

 

Cu ajutorul acestor trei termeni, se descrie cu exactitate ceea ce presupune procedura: exfolierea (abraziunea) suprafetei pielii (derm). Acel „micro” indica faptul ca exfolierea nu este la fel de profunda si intensa, precum e in cazul dermabraziunii.

 

Dermabraziunea este o procedura mai dura, rezultand intr-o perioada de recuperare a tenului indelungata. Prin acest „micro” intelegem ca procedura este mai blanda si durata recuperarii tenului este mai scurta.

 

2. Microdermabraziunea faciala

Una dintre cele mai usoare metode pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa este exfolierea ei periodica. In functie de tipul de ten si nevoile acestuia, durata intre zilele de exfoliere variaza. Spre exemplu, tenul gras poate fi exfoliat mai des, comparativ cu tenul sensibil. 

 

Dupa cum am spus mai sus, exfoliatul trebuie sa fie, astfel, un pas esential in rutina ta de ingrijire. Microdermabraziunea faciala are tocmai acest scop. Apeleaza intotdeauna la saloane care au o reputatie buna si echipament profesionist, pentru a nu aparea probleme de tipul infectiilor sau sangerarii pielii. Consulta si portofoliul salonului la care te gandesti sa mergi, pentru a vedea rezultatele clare ale muncii depuse acolo. 

 

2.1. Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este caracterizata adesea ca un tratament exfoliant. Ea este, evident, mult mai mult de atat. Depaseste rezultatele simplei exfolieri de acasa, realizata de tine cu ajutorul produselor din comert.

 

Pretul acestor produse poate fi unul mare, mai ales daca alegi produse de calitate. In loc sa investesti in acestea, mai bine iti faci o programare la salon pentru o sedinta de microdermabraziune!

2.2. Cum se face microdermabraziunea?

Procedura poate fi realizata cu ajutorul unui aparat cu diamante sau cristale:

- microdermabraziunea cu ajutorul unui aparat cu diamante, folosit pentru clientele cu ten sensibil care are nevoie de o ingrijire mai speciala

- microdermabraziunea cu ajutorul unui aparat cu cristale, recomandata pentru celelalte tipuri de ten

 

 

Cristalele sau diamantele (de dimensiuni microscopice) sunt asezate pe un disc. In centrul discului este o pompa care aduna celulele moarte, sebumul si celelalte reziduuri care se gasesc la suprafata pielii.

 

Gradul de exfoliere si profunzimea la care diamantele sau cristalele vor patrunde difera in functie de fiecare persoana, de nevoile si toleranta pielii. In urma procedurii, celulele moarte sunt eliminate, impreuna cu alte substante care se pot afla pe suprafata tenului (precum excesul de creme). Chiar dupa prima sedinta, iti vei simti tenul mult mai fin, iar aspectul sau va deveni mai luminos si curat.

2.3. Tratamentul facial - microdermabraziunea </h3>

Procedura este potrivita pentru a lupta impotriva unei varietati de probleme care pot aparea la suprafata tenului:

 

  • ridurile fine
  • petele (de varsta sau solare)
  • punctele negre
  • porii dilatati
  • textura inegala a pielii
  • cicatricile superficiale

 

 

Pentru ca rezultatele sa isi faca aparitia, sunt necesare mai multe sedinte de microdermabraziune. Numarul acestora difera, fiind influentate de gravitatea problemelor tenului si efectele pe care ti le doresti.

 

Majoritatea persoanelor pot beneficia de pe urma acestei proceduri: atat femeile, cat si barbatii, indiferent de varsta pe care o au. Poate fi o activitate planificata chiar si pentru cupluri!
 

2.4. Microdermabraziune - beneficii

Principalele beneficii sunt:

 

  • procedura este nedureroasa - un numar mic de persoane raporteaza durere, de obicei cele cu ten foarte sensibil
  • pretul mic (comparativ cu alte proceduri) - bineinteles, acesta difera in functie de zona care urmeaza sa fie tratata
  • perioada scurta de „vindecare” a pielii - datorita faptului ca procedura lucreaza la suprafata tenului, nu este necesara o perioada la fel de indelungata de vindecare cum ar fi in cazul unei proceduri de tip microneedling
  • varietatea problemelor de ten care pot fi rezolvate - de la cicatricile usoare lasate in urma acneei, pana la ridurile fine si porii dilatati

 

Comparativ cu alte proceduri de exfoliere, microdermabraziunea reuseste sa prezinte aceste beneficii fara ca tu sa fii nevoita sa suporti dureri sau sa cheltui sume uriase. 

2.5. Efectele microdermabraziunii

Pe langa evidenta exfoliere, microdermabraziunea ajuta procesul de absorbtie si eficacitatea produselor de ingrijire pe care le folosesti zilnic. Reuseste sa ofere stralucire fetei si, dupa cateva sedinte, reduce semnele de imbatranire, precum ridurile fine. Pe langa exfoliere, ajuta la stimularea circulatiei de sange din zona si imbunatateste productia de colagen, pielea redobandindu-si elasticitatea.

 

In cazul in care te confrunti cu alte probleme, trebuie sa stii ca aceasta procedura nu va avea efect asupra:

 

  • cicatricilor adanci
  • semnelor din nastere
  • alunitelor
  • arsurilor

 

Motivul pentru care aceste afectiuni ale pielii nu pot fi remediate cu ajutorul microdermabraziunii este faptul ca ele afecteaza mai mult decat stratul superior asupra caruia procedura actioneaza.

 

 

2.6. Microdermabraziunea si punctele negre

Porii pot fi infundati cu reziduuri venite din mediul inconjurator (spre exemplu, praf), cu sebum si chiar cu excesul ramas de la produsele de ingrijire pe care le folosesti de zi cu zi. Punctele negre apar adesea in zona din jurul nasului si nu dispar cu usurinta. Probabil ai incercat nenumarate produse formulate special pentru indepartarea lor, dar rezultatele nu si-au facut aparitia. 

 

Cu ajutorul microdermabraziunii, porii vor fi curatati si vor fi indepartate reziduurile sau excesul de sebum. Dupa aceasta procedura, pielea se va simti si va arata mult mai curata, iar punctele negre vor ramane doar o amintire.

2.7. Microdermabraziunea si acneea

Desi acneea este intalnita de cele mai multe ori in randul adolescentilor, poate fi prezenta si la adulti. Cicatricile lasate in urma ei sunt inestetice si provoaca adesea nesigurante in ceea priveste aspectul fizic.

 

Procedura este utila pentru tratamentul anti-acneic si pentru imbunatatirea urmelor lasate. Cu toate acestea, in cazul unor cicatrici adanci este necesar un consult dermatologic pentru a determina cea mai buna cale de urmat. 

2.8. Cate sedinte de microdermabraziune sunt necesare?

De cele mai multe ori se va incepe cu tratamentele saptamanale pana se ajunge la rezultatele dorite de tine, iar apoi sedintele vor fi doar de intretinere a acestor rezultate. De cele mai multe ori, au loc o data in fiecare luna. Sedintele de intretinere sunt necesare datorita faptului ca celule pielii se regenereaza constant.

 

Pentru a te asigura ca rezultatele dintre sedinte vor fi de durata, este necesar sa iti ingrijesti corespunzator pielea. Ea trebuie hidratata si curatata zilnic. Dupa sedintele de microdermabraziune, acorda cat mai multa atentie hidratarii. Acest pas este vital pentru ca pielea ta sa se recupereze intr-un mod sanatos. 

 

Insa, este important sa stii ca tenul tau poate avea nevoi diferite. Din aceasta cauza, este important sa consulti mereu personalul specializat al salonului, deoarece acesta te poate indruma in directia corecta si se va asigura ca tu ai parte de cel mai bun tratament.

 

Sunt necesare mai multe sedinte pentru a vedea o diferenta uriasa, asa ca trebuie sa ai rabdare si sa iti faci programari periodice pentru a repeta procedura. Iti vei simti pielea uimitor de moale si proaspata, mai ales prin completarea microdermabraziunii cu un tratament hidratant sau anti-acneic (daca te confrunti cu aceasta problema a tenului). 

 

Durata unei sedinte se calculeaza in functie de zona care urmeaza a fi tratata. Insa, durata medie este de 30 de minute. 

2.9. Mai multe despre microdermabraziune

In cele mai multe cazuri, procedura nu este deloc dureroasa. Pot aparea totusi, in cazul persoanelor cu ten mai sensibil, dureri superficiale, de intensitate scazuta. Daca alegi ca o persoana fara experienta sa urmeze procedura sau o urmezi chiar tu acasa, pot aparea probleme serioase ale pielii - iritatii (precum cea din poza de mai jos) sau chiar infectii.  Din acest motiv trebuie sa te programezi la un salon specializat, unde lucreaza profesionistii. 

 

Trebuie sa ai in vedere faptul ca procedeul nu va fi posibil daca:

 

  • ai pielea extrem de sensibila
  • ai pielea arsa de soare
  • ai acnee activa
  • ai negi sau alte leziuni

3. Microdermabraziune corporala

Se obisnuieste ca procedura sa fie realizata si in zona decolteului, pe umeri si pe spate. Din moment ce zona care trebuie sa fie tratata este mult mai extinsa, pretul si durata vor fi si ele mai mari. Intreaba personalul salonului pentru a primi informatii exacte si pentru a afla daca aceste zone pot beneficia de pe urma microdermabraziunii. Poti trimite mesaje chiar online, prin pagina de contact a salonului. Pretul difera si in functie de salonul pe care il alegi.

 

3.1. Microdermabraziune pentru vergeturi

Vergeturile sunt prezente inca din straturile inferioare ale pielii, iar microdermabraziunea trateaza stratul superior al pielii. Cu toate acestea, exista cazuri in care procedura este folosita pentru a reduce prezenta vergeturilor. Datorita faptului ca aspectul pielii este imbunatatit, vergeturile nu mai sunt la fel de evidente.

 

 

Insa, nu exista garantia ca ele vor fi eliminate complet. Rezultatul va fi influentat de severitatea problemei si repetarea procedurii. In functie de marimea zonei unde iti doresti tratamentul, pretul poate fi mai mare sau mai mic. 

4. Tratament microdermabraziune vs peeling chimic

Diferenta cheie dintre cele doua proceduri este modalitatea prin care celulele moarte sunt eliminate: peelingul chimic se foloseste de o solutie chimica pentru a le dizolva si a obtine exfolierea tenului, iar microdermabraziunea este o tehnica exfolianta non-chimica. 

 

Peelingul chimic ajunge in straturile mai adanci ale pielii, fiind potrivit pentru tratamentele mai „agresive”. Insa, in majoritatea cazurilor, pielea este prea sensibila pentru aceasta procedura si ii este potrivita microdermabraziunea. 

 

 

La fel ca microdermabraziunea, peelingul chimic este folosit impotriva ridurilor fine, petelor solare, cicatricilor superficiale. Ambele sunt recomandate sa fie urmate pe o perioada indelungata cu sedinte de intretinere.

 

5. Tratament microdermabraziune vs microneedling

Microneedlingul ajuta pielea sa se repare pe cont propriu, prin productia de colagen. Foloseste ace foarte mici, cu o lungime intre 0.5 si 3 mm, pentru a lupta impotriva cicatricilor, petelor si porilor dilatati. Spre deosebire de microdermabraziune, poate provoca durere. Acest lucru depinde de fiecare persoana in parte si de sensitivitatea pe care o are in fata durerii. Adesea, se aplica o crema cu efect de amortire. Se pot intalni roseata, umflaturile, sangerarile.

 

Ambele proceduri sunt folosite pentru a regenera pielea, a-i oferi vitalitate si stralucire.  Microdermabraziunea este considerata o procedura mai sigura, actionand asupra stratului de piele de la suprafata. Microneedlingul actioneaza asupra straturilor din adancimea pielii.

 

 

Rezultatele procedurii nu vor fi la fel de rapide precum in cazul microdermabraziunii. Poate dura cateva saptamani sau chiar luni dupa tratament pana cand vor fi observate schimbarile. De cele mai multe ori, sunt necesare mai multe sedinte pentru a ajunge la rezultatele dorite.

6. Microdermabraziune - inainte si dupa sedinta

Pentru a maximiza rezultatele si a reduce riscurile unor efecte adverse, este necesar sa ai in vedere cateva aspecte. Lista acestora este mai scurta, comparativ cu, spre exemplu, peelingul chimic.

 

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi inainte de procedura?

 

Cu cel putin 6 luni inainte:

 

  • fereste-te de medicatia anti-acneica care contine isotretinoina 

 

Cu cel putin doua saptamani inainte:

 

  • fereste-te de expunerea prelungita in fata razelor solare
  • nu te epila
  • nu aplica produse de tipul bronzului artificial

 

Cu cel putin o saptamana inainte:

 

  • nu folosi produse exfoliante 

 

 

In ziua programarii:

 

  • nu te machia

 

In functie de tipul de ten, pielea poate ramane putin rosie dupa procedura. Aceasta roseata va disparea in maximum cateva ore. Dupa programare:

 

  • hidrateaza-ti corespunzator tenul dupa 24h
  • incearca sa iti atingi cat mai putin (spre deloc) fata
  • fereste-te de machiaj cateva zile
  • nu consuma alcool in primele 2-3 zile dupa procedura
  • nu consuma aspirina in primele 2-3 zile dupa procedura
  • poarta intotdeauna cand iesi din casa crema cu factor de protectie (indiferent de anotimp)

 

 

6.1. Microdermabraziune - rezultate

La fel ca in cazul majoritatii procedurilor de acest tip, rezultatele pot fi diferite in functie de fiecare persoana. Iti prezentam cateva imagini pentru a iti putea face o idee in legatura cu efectele microdermabraziunii:

 

 

7. Microdermabraziune - contraindicatii

Daca ai avut recent parte de un peeling chimic sau injectii cu colagen, trebuie sa astepti cel putin doua saptamani pana sa iti faci programarea pentru microdermabraziune. Se recomanda, de asemenea, evitarea epilarii si expunerii pielii la soare fara protectie inainte de procedura.

 

Dermatologii nu recomanda nimanui sa incerce aceasta tehnica acasa, ci sa apeleze la profesionisti, care ofera servicii sigure, de calitate, cu ajutorul echipamentului corespunzator.

 

Aceste proceduri descrise mai sus nu sunt recomandate persoanelor insarcinate sau celor care alapteaza. Datorita schimbarilor hormonale pielea poate deveni mult mai sensibila.

7.1. Microdermabraziunea vara

Procedura poate fi realizata si in timpul lunilor de vara, dar va trebui sa fii mult mai atenta cu tenul tau si sa il ingrijesti corespunzator. Incearca sa eviti expunerea directa la soare, mai ales in timpul orelor in care soarele este mai puternic. 

 

 

Recomandarea specialistilor este sa nu programezi o sesiune de microdermabraziune inainte de vacanta, deoarece vei fi expusa razelor solare cateva ore pe zi. Daca, totusi, esti nevoit sa fii in aer liber, aplica un strat generos de crema cu factor de protectie. Nu uita de faptul ca acea crema trebuie reaplicata daca transpiri sau pielea ia contact cu apa.

 

 

Ritualul de ingrijire al tenului nu se poate lipsi de pasul exfolierii. Microdermabraziunea este o procedura sigura, compatibila cu toate tipurile de ten. Pielea iti va deveni luminoasa, isi va recapata elasticitatea si va fi din nou fina. Chiar daca nu ai probleme grave, precum cicatricile lasate de acnee, cu siguranta aspectul tenului iti va fi imbunatatit prin intermediul acestei proceduri. 

 

Sursa foto: shutterstock.com, kaboompics.com, pexels.com, stocksnap.io, pixabay.com, pinterest.com

 

Referinte: healthline.com

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum
Articole de Blog
Saloane Abbate

24 ANI DE EXPERIENTA

 

8 SALOANE DE INFRUMUSETARE

 

Afla mai multe…

 

Abonare newsletter
Produse Noi